Nauru vaikuttaa

Hyvän mielen hormoonit aktivoituvat nauraessa. Tekonaurun hihittely käynnistää luonnollisen hekottelun. Nauru rentouttaa ja helpottaa stressiä. Tässä 8 faktaa nauramisen vaikutuksista kehoon ja mielialaan.

Nauraminen käy fyysisestä treenistä

Hervoton hekotus tuntuu vatsalihaksissa ja erityisesti palleassa. Naurutreeni ei korvaa liikuntaakokonaan,  mutta on alku ja hyvä lisä kehon aktivoimiseksi. Nauraminen polttaa kaloreita ja vahvistaa keskivartalon lihaksia. Pömppövatsa kiinteytyy.

Nauru tekee hyvää sydämmelle

Nauru saa sydämen sykkimään ja parantaa niin ollen verenkiertoa ja vahvistaa myös sydänlihasta. Kiinalaisen lääketieteen mukaan juuri ilo on sydämen tunne.

Nauru vahvistaa koko kehoa

Nauramisen seurauksena keho tuottaa dopamiinia, mielihyvähormoonia. Naurun loppuessa lihakset rentoutuvat ja tunne voi jatkua jopa 45 minuuttia.

Nauru karkoittaa negatiivisuutta

Murheet ja huolet väistyvät, kun naurattaa. Nauru auttaa myös masennuksen voittamisessa ja ahdistuksen oireet pienenevät.

Nauru syventää ihmissuhteita

Nauru syvetää ihmisten välisiä tunteita. Yhdessä nauraminen kertoo samanlaisesta huumorista, mihin  moni ihmissuhde perustuukin.

Nauru tekee rohkeammaksi

Kunnon nauru parantaa itseluottamusta ja ryhmätyöskentelyn taitoja. Ryhmässä nauraminen vapauttaa ja antaa voimaa sekä hauskoja muistoja.

Nauru tarttuu

Yhden tai kahden nauru tarttuu helposti toisiin. Naurunpurskahdus vapauttaa jännityksestä ja stressi alkaa helpottumaan.

 

 

 

 

Villa-Eetassa nauretaan

Itsehoidon aatelia ja niin helppoa ja edullista. Tilaisuuksien aluissa, välillä ja päätöksissä hekotellaan hetki.

Meissä kaikissa asuu nauravainen henki, mutta voi olla, että se on piiloutunut paineiden alla liikkumattomuuden taakse. Kuitenkin sen toiveena on tulla esille ja ihmeteltäväksi. Parhaiten se rohkaistuu porukassa mutta myös vieraiden seura voi vapauttaa sen.