Monta asuinsijaa

Yksinkertaisesti 

Ihmisen sielun matka on kertomus kehittymisestä, kasvusta ja selkeyteen pääsystä. Ihmisellä on henkinen alkuperä, joka määrittelee elämän. Kyky tajuta jokaisen ihmisen perimmäinen tarkoitus tuo uuden selkeyden arkeen, siis siihen elämään  missä on nyt. Syyn ja seurauksen laki ilmenee ihmissuhteissa tästä syystä. Kaikki ovat matkalla selkeyteen, täyteen tietoisuuteen itsestään, Luojastaan ja elämän mekanismeista. Henkinen kasvu on luonnollinen määre ja sen kautta kaikki elämän tapahtumat tulevat selville.

Kuka sinä olet?

Sinulla on nimi, syntymä aika, osoite. Olet osa yhteisöä ja ihmiset ympärilläsi ovat matkakumppaneita. Ihmissuhteita tarkastelemalla pääset perille kasvusi sisällöistä ja henkistymisesi tilasta. Miten kohtelet itseäsi? Miten kohtelet muita? Miten suhtaudut kehen tahansa ihmiseen tai omiin ystäviisi, perheesi jäseniin jne. 

Henkiset lait ovat Jumalallisia lakeja, ikuisia ja täydellisen oikeudenmukaisia. Oman vapaan tahtosi kautta valitset toiminta tapasi ja niin ollet luot elämääsi. Saat sen aikaan mihin panostat ja mitä pidät tärkeänä. Epäonnistumiset ovat kasvunpaikkoja ja niiden kohdalla kannattaa pysähtyä pohtimaan, onko halusi tiettyyn asiaan kasvuasi edistävää. Juuri halu tuo kärsimyksen koska maailmassa on  pljon haluttavia asioita. Ihmiset hukkaavat oman todellisen merkityksensä ja elämästä tulee kärsimysnäytelmä.

Olkoon vastauksesi kyllä tai ei, sanoo iso kirja. Miten ihminen pääsee siihen tilaan, että lopettaa verukkeiden esittämisen, selittämisen ja tulkinnat? Tässä on eriomainen kohta pysähtyä pohtimaan omaa sekasortoista suhtautumistapaa. Oman energian käyttämistä turhaan sanahelinään, Edistyminen on energian suuntaamista oikeisiin asioihin. Juuttuminen ja omien tulkintojen upottva suo voi jatkua elämästä elämään. Siksi ihmissuhteiden saattaminen tasapainoon on ensiarvoista ja se on alku etenemiselle.

Aineellisuuden harha

Illuusio omistamisen tärkeydestä. Ostaa ja myydä, hallita ja hamstrata. Luoja Jumala on ylin auktoriteetti ihmiselle, pysyvä, muuttumaton  ja ikuinen. Hän on luvannut pitää huolta kunhan ihminen pitää itsensä avoimena Jumalalliselle ohjaukselle joka on omantunnon ääni itsessä. Ihmisen mielen täyttyessä materiaalisilla huolilla, omatunto vaimenee. Se mihin kiinnittää huomion täyttää ihmisen ajatukset ja arjen. Valinta on aina ihmisellä itsellään ja seuraukset tulevat väistämättä omalle kohdalle. 

Harhassa eläminen on materialistien arki. Kuitenkin vähitellen materialistikin havahtuu ja usein kärsimyksen kautta.